Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Fenomenologija

Muke po Valentinovu

valentinovo1

Ako slučajno ne znate koji je danas dan, izlozi ispunjeni srcima, ljubavnim porukama i cvijećem će vas brzo informirati da je počela jednodnevna ljubavna trakavica. Danas je popularno biti zaljubljen, no isto tako količina dobivenih poruka na Facebooku i drugim društvenim mrežama je stvar prestiža, pa svi žele odati dojam da su sretno zaljubljeni, čak i ako su cijelu godinu proveli sami.
 
I kafići i restorani su nanjušili odličnu poslovnu investiciju u Valentinovu tako da nam nude romantične večere i prigodnu glazbu povodom ovog posebnog dana. A radio stanice će iskopati prigodne pjesme da bi nas podsjetili na moć ljubavi, ako smo slučajno zaboravili što pokreće svijet.
 
No nisu svi blagoslovljeni Kupidovim strelicama na Valentinovo, pa će tako neke dočekati ljubavna košarica od osobe za kojom su ludi i čekaju samo današnji dan da bi joj to priopćili, ili će neki baš na današnji dan saopćiti partneru da im je svega dosta. A oni kojima se to dogodi mrzit će taj praznik svake godine u isto doba dok im se ljubavna karta ne popravi. Nije rijetkost vidjeti ni dvije djevojke kako večeraju na Valentinovo i proklinju sav muški rod jer im se nisu ispunila očekivanja, kao ni dva muškarca koji u nedostatku prikladnih komada izađu zajedno na pivu , u nadi da će im se posrećiti na ovaj posebni dan. Možda pokoja ruža bude dobar vodič do kreveta, nikad se ne zna.
 
Sandra je imala romantičan dogovor s Martinom prošle zime, no auto se pokvario i ostali su zarobljeni u snijegu dok nisu stigli djelatnici vučne službe, a on je proklinjao ljubavni praznik i sve popratne pojave koje on nosi. Alenki je njen odabranik Saša hladnokrvno saopćio da voli njenu najbolju prijateljicu i da više ne može šutjeti o tome. A Marina je ljubomorno gledala svoju školsku prijateljicu Iris dok je jedva nosila silne bukete cvijeća od kolega iz razreda, dok se Marina baš taj dan posvađala sa svojom simpatijom.
 
Što zapravo znači jedna ruža, prsten, parfem i svi ostali pokloni ako je samo Valentinovo dan kad za nekoga zaista marimo? No sasvim razumijem mušku dilemu kad razmišljaju o ženskoj psihologiji, jer u oba slučaja mogu biti pogrešno shvaćeni. Ako ne kupe ništa, onda su bezosjećajni gadovi, a ako donesu neku sitnicu onda je dar reda radi, a ako se iskažu bogatim darom tada su sumnjivi jer je sigurno takav dar odšteta za prijevaru. Jačem spolu zasigurno nije lako.
 
Da bi se vaša partnerica osjećala mlada i seksi, ali i kao dio nečeg uzbudljivog i zabranjenog, odvedite je u sex shop. Ljubazni trgovac će vam objasniti čemu sve služe brojna pomagala a ima i zanimljivog donjeg veša kojeg sigurno niste navikle nositi svaki dan. Tako možete uživati u Valentinovu na obostrano zadovoljstvo, jer će se žene osjećati zavodljivo, a muškarci izvan uobičajenih seksualnih okvira.
 
Vjerovali u moć svetog Valentina ili ne, rijetke će današnji dan ostaviti ravnodušnim, ako ništa drugo, barem da uz carstvo crvene boje zaborave na monotoniju jednog običnog radnog utorka.

{jathumbnail off} 
FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version