Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Umjetnost

Mali trikovi za buduće pisce

pisac

 

Rečenica od koje znam pretrnuti je ova:

- Znaš, i ja pomalo pišem....

Ako ste ikad u životu napisali nešto izvan okvira uredskog dopisa i SMS-a, a posebno ako je to što pišete kreativne prirode i netko je to isto negdje objavio, kad-tad ćete se susresti s barem jednom osobom koja će je prije ili kasnije izgovoriti. 

Ažurirano Ponedjeljak, 30 Prosinac 2013 14:51

Hitovi: 4419

Opširnije...

Shakespeare na iPadu

hamlet1

 

(hina/fizzit) Čitanje Shakespearovih djela u sklopu srednjoškolske lektire predstavljalo vam je noćnu moru jer ste se mučili s arhaičnim izrazima čije značenje niste mogli dokučiti? Ukoliko govorite engleski, vaša noćna mora sada je gotova.


Ne, nitko vam ne kaže da Shakespearea ne bi trebali čitati, samo da ćete ga sada čitati u drugom obliku. Naime, britanski nakladnik Cambridge University Press odlučio je objaviti dijela ovog velikana klasične književnosti u obliku aplikacija za tablete i pametne telefone.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Studeni 2012 13:10

Hitovi: 3477

Opširnije...

Čistačica uništila skulpturu vrijednu 800.000 eura

cistacica u_muzeju

 

Kako bi se osjećali kada bi u neki posao uložili ne samo puno svog vremena, umnog i tjelesnog napora, već i kada bi u njega uložili svoje srce i dušu, stvarajući djelo koje vam znači više od života, a onda se pojavila budala koja bi vlastitom nesmotrenošću sve upropastila? Vjerujemo kako možete zamisliti.

 

Sada pokušajte zamisliti kako bi vam bilo kada bi netko upropastio vaše umjetničko djelo u vrijednosti od 800.000 eura. 

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 4072

Opširnije...

Interliber pokazao da Hrvati vole čitati?

dvije knjige

 

U današnje doba sve je teže pronaći čovjeka koji ne provodi barem dio svog slobodnog, pa i radnog, vremena na internetu, a izuzetak od tog trenda nije ni Hrvatska. Praćenje sadržaja na internetskim portalima sve više postaje dio naše svakodnevice, a traganje za podacima koji se nalaze na pojedinim internetskim stranicama uobičajena je praksa sve većeg broja ljudi.  

 

No gdje se u toj priči nalaze knjige? Vole li ih Hrvati i dalje čitati ili knjige polako odlaze u ropotarnicu prošlosti? Ovogodišnji Interliber pokušava dati odgovore na ta pitanja. 

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 4786

Opširnije...

Predstavljena knjiga 12-godišnje autorice

otvorena knjiga

 

Talent ponekad doista ne pita za godine. U Vinkovcima je u srijedu, 21. rujna 2011. godine, predstavljen nedavno zgotovljen roman autorice Ane Benačić, Divlji. Ovaj podatak i ne bi zvučao toliko zanimljivo da autorica knjige nije vrlo mlada djevojka od svega 12 godina. 

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 4740

Opširnije...

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version