Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Putopisi

Rastoke - skrivena čarolija Hrvatske (GALERIJA)

rastoke naslovnica

 

Sjećam se samo da je bio lipanj, ali ne i godine. Tog ugodno toplog, sunčanog dana put me je nanio na Plitvička jezera. Platila sam ulaznicu i narednih pet, šest sati provela u razgledavanju očaravajuće lijepog krajolika. Koliko me je to točno koštalo, ne sjećam se, no bio je to jedan od onih rijetkih trenutaka u životu kad možete reći da vam takvo što nije važno. Pružila mi se prilika, iskoristila sam je.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Srpanj 2014 18:55

Hitovi: 7742

Opširnije...

Baška - GALERIJA

baskanaslov

 

Gradić satkan od uskih uličica koje su nekoć štitile od bure, a danas pružaju romantični scenarij posjetiocima je jedan od najljepših malih gradića ne samo Hrvatske već  i svijeta. Kućice čija niska vrata i maleni prozori kao da govore da tu žive Hobiti, kliometarska pješčano - šljunčana plaža, kristalno more, patina starine i ljepota mediteranske prirode, sve zajedno čini svaki posjet Baški jedinstvenim doživljajem.

Ažurirano Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 11:29

Hitovi: 7406

Opširnije...

Budimpešta - grad u kojem gulaš nije ono što mislite da jest

IMG 7300

 

Čudan je taj mađarski. Ne sliči jednom meni poznatom jeziku, sasvim mi je nerazumljiv, nezgrapan. I možda su mi baš zbog vokabulara koji se preda mnom ispriječio poput nekakve neprobojne barijere Mađari uvijek ostali nekako zagonetni. Nikad ne znam što govore, što misle, što osjećaju… Tu su, blizu su mi, susjedi, a opet su tako nekako daleki. Nisam sigurna je li to razlog, ili puka slučajnost, da me je put tek nedavno prvi put nanio u Budimpeštu. Kažu, bio je to nekoć siv i tmuran, tužan grad, obavijen velom komunističke bijede. Sivilo i tuga u međuvremenu su nestali, a ono što me je dočekalo predivan je komadić svijeta u koji ću se sigurno ponovno vratiti.

Ažurirano Nedjelja, 15 Lipanj 2014 07:04

Hitovi: 8114

Opširnije...

Nemojte nikad putovati s ovim ljudima!

jasu devu

 

Volim putovati tako reći od kako znam za sebe. Da mogu, provela bih život s koferom u ruci, lutajući od mjesta do mjesta bez da igdje ostajem suviše dugo, iz avanture u avanturu, upoznajući nove ljude i nove krajeve, stvarajući na svakom mjestu koje posjetim nezaboravne uspomene o kojima ću pričati onima koji su dovoljno strpljivi da o njima čuju više. Na nekim mjestima koja sam posjetila bilo mi ljepše, na nekima manje, no nikada nisam zažalila što sam negdje bila i čvrsto vjerujem da sam se sa svakog odredišta vratila na neki način duhovno bogatija. O mnogim odredištima tek maštam i nadam se kako ću ih jednog dana posjetiti. Želim ploviti Amazonom, hodati Kineskim zidom, osjetiti vrevu Tokija, trčati bosa po mekoj i zelenoj travi Novog Zelanda, vidjeti mistične ljepote Islanda… Toliko je toga. Neko moje osobno iskustvo govori mi kako se u svakom mjestu na svijetu da pronaći nešto lijepo. U konačnici zapravo i nije toliko važno gdje ste već više s kim ste. Postoje, naime, ljudi, koji su u stanju bilo koje putovanje učiniti čudesnim i nezaboravnim, no jednako tako postoje i oni zbog kojih ćete zažaliti da ste uopće spakirali kofer.

Ažurirano Četvrtak, 25 Travanj 2013 07:01

Hitovi: 4837

Opširnije...

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version