Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Plovila

Gradi se novi Titanik

titanikti

 

Zgrtanje velikih hrpa novca na račun tragično poginulih žrtava s Titanika se nastavlja. Nakon što je svijet obišla vijest o kruzeru Balmoral brodarske kompanije Fred. Olsen koji je krenuo na identično putovanje onom nesretnog broda koji je potonuo 15. travnja 2012. u sjevernom Atlantiku, sada svoju priliku za zlatnom kokom vidi australski milijarder Clive Palmer.

 

Odlučio je izgraditi novi Titanik, po uzoru na original.

Ažurirano Ponedjeljak, 30 Travanj 2012 09:11

Hitovi: 4501

Opširnije...

Putovanje u spomen na Titanik

titanik

Dok svijet ponovno ima priliku uživati u spektaklu Jamesa Camerona Titanik, s Leonardom di Caprijom i Kate Winslet u glavnim ulogama, ovaj put u 3D verziji, a novinari gladni senzacije iz petnih žila se trude doznati još neki pikantni detalj o kobnoj noći, 15. travnja 1912. godine, kada je veliki prekooceanski brod Titanik udario u santu leda na sjevernom Atlantiku, norveška brodarska kompanija Fred. Olsen odlučila je odati počast žrtvama najveće pomorske tragedije u povijesti tako što je organizirala plovidbu identičnu onu kobnoj Titanikovoj prije točno sto godina. 

Ažurirano Nedjelja, 08 Travanj 2012 18:32

Hitovi: 4704

Opširnije...

Malo poznate činjenice o Titanikovoj tragediji

titanikt

Točno u 2:20, još u noći, prije nedjeljne zore 15. travnja 2012. neki će čvrsto spavati, neki se zabavljati u ludom noćnom provodu s prijateljima, a neki za neke će to biti dan počasti i sjećanja. Prije točno stotinu godina potonuo je brod za kojeg se vjerovalo da je nepotopljiv - Titanik. Od 2.223 ljudi, koliko se nalazilo na brodu te kobne noći, u havariji na sjeveru Atlantika živote je izgubilo čak 1.517 ljudi, od čega 832 putnika. 
 
O tragediji Titanika napisane su brojne knjige i filmovi, a ispripovijedale su se i brojne legende. U znak sjećanja na najveću pomorsku tragediju u povijesti mi vam donosimo neke zanimljivosti vezane uz ovaj sudbonosni brod.

Ažurirano Subota, 14 Travanj 2012 20:08

Hitovi: 8072

Opširnije...

Crni biser Luce Bassanija - 118 WallyPower

1_wallypower-118_1

Kad bi Darth Vader odlučio provesti godišnji odmor na francuskoj rivijeri, zacijelo bi odabrao upravo ovaj brod.

Prije sedam godina je Luca Bassani, osnivač "Wally yachts", odlučio ponudu s ekstremnih jedrilica rađenih od karbona proširiti i na motorne brodove, i rezultat je bio još radikalniji.

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 7299

Opširnije...

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version