Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Double Ego

Evo kako su istjerali King Konga!

kingkong perkovic

 

Dana 01.07.2013 Hrvatska je ušla u Europsku Uniju i istovremeno u krizu odnosa s njenim čelništvom. Stvar oko kojih su se lomila koplja su bile neke zakonske promjene donijete u zadnji čas, što se europskim čelnicima nije dopalo. Sljedeći redci otkrivaju što se stvarno događalo u tim kritičnim trenucima i kako je uopće do spora došlo.


Noć 30. lipnja 2013., 23 sata i 50 minuta. Dok su središnjim zagrebačkim trgom, tijekom svečanosti priređene u čast ulaska zemlje u EU, odjekivale melodije Ode Radosti, a premijer Milanović izgovarao nadahnute riječi prigodnog govora, istaknuti član vladajuće stranke Nenad Stazić je iza pozornice nervozno pogledavao na sat držeći u ruci manji svežanj nekakvih papira. Minutu prije ponoći, nekoliko trenutaka prije formalnog stupanja u punopravno članstvo, došulja se Nenad Stazić do govornice pred kojom mu stranački šef držaše govor i gurne dokumente tik ispred mikrofona te prišapne premijeru: 'Šefe sve je tu, pripremili smo sve kako ste rekli.' Milanović kratko prekine govor i obavijesti auditorij: 'Samo trenutak, sad ću ja, samo da tu nešto….', isključi mikrofon, izvadi iz unutarnjeg džepa penkalu, potpiše taj podmetnuti papir, kimne glavom Staziću i šapne: 'Hajde sad, bježi gore i izglasajte to.' Stazić odmah otrči s dokumentom u ruci putem Markovog Trga u sabornicu gdje se tu noć radilo prekovremeno, tako da stare članice vide ne samo kako se u Hrvata danonoćno radi, već i kako europska radišnost i produktivnost ovdje odavno stanuje.

Ažurirano Petak, 29 Studeni 2013 11:37

Hitovi: 3177

Opširnije...

Tri palme na otoku sreće

pretrpana_plaza

 

Nakon višesatnih priprema i trpanja stvari u auto uz neprekidnu galamu, psovke i napetost kao prava obitelj smo napokon krenuli putem novih apartmana starog poznanika Pere koji je usprkos krizi povećao svoje smještajne kapacitete. Oko pet sati poslijepodne smo pristigli do novog barba Perinog apartmana. Dan je bio lijep, vrijeme savršeno. Pere nam je dao ključ,  žurno smo iskrcali stvari iz prtljažnika i krenuli putem plaže jer je još bilo dovoljno vremena koje se je moglo iskoristiti za kupanje.

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 4284

Opširnije...

Plaže Costa Rice zatrpane plastičnim otpadom iz Hrvatske i Srbije!

plastika

Predsjednica vlade Costa Rice Laura Chinchilla uputila je, prema nezvaničnim izvorima i portalu njuz.net, oštar diplomatski prosvjed vladama Hrvatske i Srbije zbog neovlaštenog deponiranja velikih količina plastičnog otpada na plaže te predivne latinskoameričke države. 

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 3430

Opširnije...

Pjesme zahvalnice za ulazak u EU

knjiga

 

Povodom završetka pristanka na sve uvjete Europske Unije, poznatijeg u javnosti kao 'pregovori', podijelit ćemo s vama nekoliko pjesmica koje smo posvetili zaslužnima za ovaj velebni povijesni trenutak koji nam je omogućio da postanemo prva zemlja u povijesti koja prolazi monitoring sa zubima. 

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2012 00:16

Hitovi: 4806

Opširnije...

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version