Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Željko Jovanović novi ministar obrazovanja?

jovanovic

U krugovima bliskim Ministarstvu obrazovanja danas se pročulo da će novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta biti - Željko Jovanović, poznat najviše po tome što je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, nakon čega mu je skinut imunitet. 
 

Dosadašnji ministar Radovan Fuchs je znanstvenik koji je diplomirao na području biomedicine, doktorirao je u Švedskoj, u Uppsali,hrvatski dragovoljac od 15.06.1991.  nositelj spomenice, odlikovan kao znanstvenik i kao vojnik redom Danice Hrvatske i Redom hrvatskog trolista . Židovskih je korijena, njemačko - mađarskog porijekla. Kao kuriozitet, spomenimo da je u rodu s poznatim hrvatskim kompozitorom Vatroslavom Lisinskim. Ministar je od 2009.
 

 Željko Jovanović je također medicinske struke, diplomirao je u Rijeci na ekonomiji i medicini, a doktor je medicine. Sudionik je domovinskog rata kao liječnik 1993 - 1994. Zastupnik je prvog saziva Hrvatskog sabora, nakon čega radi u hitnoj pomoći. Doktorirao je 2005. godine u Rijeci, a u Sabor se vraća 2008.
 

U kuloarima se kao interesent za mjesto ministra znanosti i obrazovanja spominje i Neven Budak, posljednji sekretar partije na Filozofskom fakultetu, i bivši dekan istog fakulteta. Ipak, veći se izgledi daju Jovanoviću. 

Resor obrazovanja se smatra jednim od najbitnijih, pa je neobično da stranka koja već mjesecima s priličnom sigurnošću može pretpostaviti da će obnašati vlast nema unaprijed određenog čovjeka za taj resor. To upućuje da ne postoji vizija i strategija obrazovanja. 
 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version