Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Počelo suđenje HDZ-u aferi Fimi medija

kosorisanader
 
(hina/fizzit) Nakon što pažnju javnosti već nekoliko mjeseci zaokuplja suđenje bivšem hrvatskom premijeru, Ivi Sanaderu, danas je počelo još jedno suđenje koje će sigurno zaraditi epitet 'suđenja stoljeća' - ono do nedavno vladajućoj stranci, HDZ-u, u aferi Fimi medija.
U ponedjeljak, 16. travnja 2012. godine nekoliko bivših stranačkih dužnosnika našlo se na optuženičkoj klupi kako bi odgovorili na optužbe da su u sklopu gore spomenute afere utajili iznos od čak 70 milijuna kuna. 
 
Suđenje bi trebalo otpočeti čitanjem otpužnice od više od 550 stranica, što je čini jednom od najduljih u povijesti hrvatskog pravosuđa. Potom bi se Damir Sesvačen, predstavnik HDZ-a, trebao izjasniti o krivnji svoje stranke.
 
Očekuje se da će na suđenju svjedočiti više od 150 svjedoka, uključivši vodstvo stranke unutar razdoblja kada je došlo do navodne pronevjere sredstava. Prema navodima USKOK-a, nešto više od 31 milijun kuna zavšio je u tzv. crnom fondu HDZ-a, a njih 15 u džepu bivšeg premijera Sanadera.
 
Prema saznanju koje smo upravo dobili, za razliku od Ive Sanadera, bivšeg glasnogovornika HDZ-a, Ratka Mačeka i Damira Sesvečana koji su odbacili otpužbe, bivši stranački rizničar, Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević priznali su krivnju nakon što im je pročitana otpužnica.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version