Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Kaznena prijava protiv Mesića zbog lažnog iskaza

mesics
Kažu da ti se ono što govoriš može vratiti poput bumeranga. Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, sada ima priliku uvjeriti se u istinitost te tvrdnje.

 

U intervjuu časopisu Globus od 14. siječnja 2000. godine Mesić je izjavio kako je od hrvatskih iseljenika u Kanadi primio ček u iznosu od 350.000 kanadskih dolara te kako je sa zastupnikom HDZ-a, Antom Beljom, otišao predati novac u Ministarstvo obrane no kako ga je tajnica Dunja Zloić-Gotovina htjela spremiti u ormar bez brojenja.

 

Međutim, prema iskazima odvjetnika Zvonimira Hodaka, Mesić je kasnije promijenio priču i izjavio kako se sjeća da je 'bio u pitanju neki novac ali se ne sjeća koji' te da je bio kod Dunje Zloić-Gotovine s pokojnim fra Dukom. Hodak je izjavu dao kao odvjetnik politologa Darka Petričića koji je podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz gore spomenuti novac iseljenika. Također je najavljena mogućnost kaznene prijave zbog ratnog profiterstva.


Povodom toga Hodak je također izjavio: 'Dajemo priliku državnom odvjetništvu da dokaže da u Hrvatskoj ne postoje tzv. svete krave' te ocijenio da se državno odvjetništvo u slučaju novca iz Australije ponaša po načelu oportuniteta. 'Naša je namjera inicirati i otkriti koliko je novca ostalo zalijepljeno za prste tih poštara i kurira koji su ih nosili iz inozemstva do Hrvatske, i da se otkrije koliko su iseljenici dali novaca koji su završili na privatnim računima političara', nadodao je. Smatra se da su gore spomenuti čekovi iz Australije zagubljeni, ali naplećeni, no nitko ne zna gdje su točno završili.

 

Stjepan Mesić nije za sada htio komentirati Petričićeve navode. Navedimo još ovdje da je Petričić nedavno oslobođen optužbe za klevetu protiv Mesića koji ga je tužio za klevetu zbog izjave da je njegovu predsjedničku kampanju iz 2000. financirao albanski lobi.

 

Podsjetimo ovdje i na vijest kojom je potvrđeno da je pokojni libijski diktator Gaddafi također finacirao predsjedničku kampanju bivšeg predsjednika Mesića. 


FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version