Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

U Zagrebu se otvara savjetodavni telefon za roditelje male djece

 telefonira

 

Ukoliko živite u Zagrebu, nedavno ste postali roditelji ili vas to iskustvo uskoro očekuje, a čini vam se da imate problem kojeg ne možete sami riješiti, od srijede, 16. svibnja 2012. godine na raspolaganju će vam biti Telefončić. Iza ovog simpatičnog naziva krije se savjetovalište za roditelje u sklopu kojeg će biti organizirano dežurstvo stručnjaka koji bi putem telefona svojim savjetima trebali pomagati roditeljima djece dojenačke dobi.

 

Svakog dana u razdoblju između 7:00 i 22:00 sata dvoje stručnjaka javljati će se na broj telefona 01/4850-555 i odgovarati na pitanja vezana uz trudnoću, zdravlje, prehranu i ostale relevantne probleme vezane uz brigu o djeci dojenačke dobi,  uz poseban naglasak na one s teškoćama u razvoju. Stručnjaci koji će odgovarati na pitanja roditelja uključuju psihologe i patronažne sestre.

 

Roditeljima će na raspolaganju također biti i internetska stranica www.telefoncic.hr gdje ce isto tako moći potražiti odgovore na sva pitanja koja ih muče. Stručnu pomoć pružati će i dnevni centar Mali dom Zagreb kojem je Grad Zagreb osigurao prostor na adresi Ilica 29.

 

Ovaj projekt, na koji je utrošeno 1,3 milijuna kuna koji su prikupljeni donacijama građana, danas su javnosti predstavili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstojnica UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku Lora Vidaković. Gospođa Vidaković istaknula je kako ovaj projekt smatra jedinstvenim zbog toga jer će pružiti 'značajnu podršku roditeljima, posvojiteljima, udomiteljima i skrbnicima najmlađe djece' dok je gradonačelnik Bandić izrazio zadovoljstvo zbog činjenica da je UNICEF prepoznao Grad Zareb kao suradnika i partnera projekta. 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version