Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Rugala se sova sjenici: Fred Matić o lažnim PTSP-ovcima

liar

 

Ministar branitelja, Predrag Matić, poznatiji kao Fred, u četvrtak, 14. lipnja 2012. godine otvorio je u Splitu međunarodnu konferenciju pod nazivom Od individualne do odgovornosti društveno-socijalne odrednice mentalnog zdravlja' na kojoj će se tijekom tri dana raspravljati o mogućnosti pružanja pomoći osobama koje pate od PTSP-a.

 

Tijekom svog govora Matić je istaknuo kako se PTSP treba utvrditi na temelju stručno-medicinske dijagnoze, a bez političkog pritiska. Zanimljivo je da ovakva izjava dolazi upravo iz Matićevih usta koji je 'čudotvorno ozdravio' od PTSP-a nakon što je u novoizabranoj vladi Zorana Milanovića izabran za ministra branitelja. Podsjetimo, Fred je tada izjavio kako mu je u njegovom 'čudotvornom ozdravljenju' jako pomogao dotadašnji angažman na mjestu savjetnika u Uredu predsjednika. Vidite kako Fred na vlastitom primjeru pokazuje da politika nema veze s PTSP dijagnozom.

 

Nadalje, zanimljivo je da je Matić u svom govoru također izrazio žaljenje što u hrvatskom društvu postoje oni koji se 'šlepaju' na dijagnozu PTSP-a, a osobe koje od njega pate podijelio je na oboljele i 'oboljele'. Sve nas to podsjeća na onu čuvenu izreku 'rugala se sova sjenici'.

 

Prema Matićevim riječima, od 70.000 umirovljenih hrvatskih branitelja gotovo polovica njih ima dijagnosticiran PTSP. Zanimljivo, jedini koji je od njega uspio 'čudotvorno ozdraviti' jest – on sam.

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version