Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Predsjednik Josipović dodijelio priznanja uspješnim Hrvatima

ivoj


(hina/fizzit) Povodom obilježavanja Dana državnosti, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović priredio je večeras u zagrebačkom HNK svečani koncert Zagrebačke filharmonije za državni vrh i druge ugledne goste iz javnog života naše zemlje. Tom prigodom također je dodijelio priznanja uspješnim pojedincima i organizacijama.

 

U svom prigodnom govoru na samom početku svečanosti na kojoj su bili prisutni i predsjednik vlade, Zoran MIlanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, Josip Leko, kao i ministri, saborski zastupnici i veleposlanici, predsjednik Josipović izjavio je: ‘Dan državnosti, rođendan domovine, veliki je praznik kada se prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos stvaranju, obrani i razvoju naše domovine, ali također i prilika da se proslave dostignuća mnogih naših pojedinaca i organizacija koji svojom izvrsnošću stvaraju sliku nove, moderne Hrvatske’.

 

Predsjednik Josipović također je naglasio: ‘Želimo uspjeh, prosperitet, dobar standard, zaposlenost, sigurnost, pravdu, a takvu nam budućnost mogu osigurati samo pošteni, talentirani, marljivi ljudi, uspješni građani koji imaju osjećaj za zajedništvo i solidarnost’. Tim povodom dodijelio je odlikovanja i priznanja uspješnim pojedincima, tvrtkama i institucijama koji su ostvarili iznimne rezultate na području znanosti, kulture, sporta i poduzetništva.  Tako su odlična uručena opernoj pjevačici Renati Pokupić, gospodarstveniku Mirku Ervačiću, znanstveniku Tomislavu Domazetu-Loši, izumitelju Matiji Kopiću te teakwondo reprezentativkama Ani i Luciji Zaninović, dok su priznanja dobili Zagrebačka filharmonija, Documenta - centar za suočavanje s prošlošću te 3LHD arhitektonski studio iz Zagreba.


FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version