Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Čačić kriv ali dobio uvjetnu!

cacicimilanovic

 

Radimir Čačić je kriv ali se je izvukao. Ovako se najbolji način može dati rezime nepravomoćne presude izrečene u petak, 29. lipnja 2012. u 14:30 na sudu u mađarskom Kaposvaru gdje se samoprozvanom prvom potpredsjedniku Vlade sudilo zbog optužbe da je kriv za smrt dvije osobe u prometnom udesu na autocesti u Mađarskoj do kojeg je došlo 2010. godine.

 

Sud je odlučio - Čačić je kriv, ali dobiva uvjetnu kaznu.

 

Točnije rečeno, osuđen je na 22 mjeseca uvjetne kazne s rokom kušnje od tri godine. Također je obvezan podmiriti iznos sudskih troškova koji iznosi 179.000 mađarskih forinti.

 

Predsjednik vlade, Zoran Milanović, očitovao se za javnost kratko prije donošenja presude. Na pitanje hoće li Čačić ostati potpredsjednikom vlade i ako bude osuđen, Milanović je odgovorio kako vladu jedino zanima pravomoćna presuda. Također je izjavio kako se na Čačića 'zbog političkih razloga vrši svojevrsna hajka' te kako 'ono što mu se radi nije ljudski.'

 

Mi se pitamo: je li bilo ljudski cerekati se i piti šampanjac u Josipovićevom izbornom stožeru istovremeno znajući da si možda skrivio nečiju smrt? Najviše što Radimir Čačić jednog dana može izgubiti su politički položaj i nekoliko mjeseci slobode. Dvoje poginulih Mađara izgubilo je sve bespovratno.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version