Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Milanović: 'Hrvatska nipošto ne želi biti lider u regiji'

milanovicz

 

Nakon što je početkom lipnja ove godine predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u razgovoru za srpski internetski portal euractiv izjavio kako Hrvatska nipošto ne želi biti lider u regiji, njegove riječi je u subotu, 7. srpnja 2012. potvrdio i šegrt Radimira Čačića, Zoran Milanović.


Na sedmom Croatia summitu u Dubrovniku, Milanović je izjavio: 'Uloga Hrvatske je važna. Mi želimo biti aktivni član, ali ne želimo biti lideri. Nemamo nikakvih megalomanskih pretenzija.'


Kako bi se dodatno naglasila hrvatska sklonost poltronskom mentalitetu, na summitu se pojavio bivši predsjednik Srbije Boris Tadić čija pojava je iznenadila prisutne. Na to je Milanović odgovorio kako ga je on osobno pozvao uz to izjavivši kako je on bivši predsjednik države i predsjednik velike srbijanske stranke koja je još u vladi.


Tijekom summita napeto se isčekivao susret Tadića i premijera Kosova, Hashima Thacija, koji su se na samom završetku summita rukovali što je Milanović ocijenio ako dobar potez koji postavlja dobre standarde za budućnost. Ipak, Tadić ga je demantirao nadodavši kako njegovom rukovanju s Thacijem ne treba pridodavati tako veliku važnost jer je 'upriličen gotovo slučajno.' I tako su malog Zokija opet poslali u kut. Sudeći po stavu kojeg je izložio tijekom Croatia summita, čini se da će tamo još dugo i ostati.


Spomenimo još da su na Croatia summitu sudjelovali predstavnici zemalja Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova i Poljske. Srbija svog službenog predstavnika nije poslala, usprkos pozivu, iz protesta zbog sudjelovanja kosovskog premijera.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version