Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Ipak Pelješki most, ako EU da novac?

most

 

Vlada Zorana Milanovića još jednom će sredstva za gradnju Pelješkog mosta pokušati namaknuti iz europskih fondova. Time se bauljanje most - tunel - koridor - trajekt - ponovo most nastavlja. 

 

Visoki izvor iz Vlade je, kako prenosi Novi List, potvrdio da vlada ponovo pregovara o mogućnosti da EU povoljnije kreditira gradnju. Navodi se kako bi Vlada u tome mogla i uspjeti. Dodao je kako je projekt Pelješkog mosta već je gotov, s tim ga ga ipak treba učiniti jeftinijim. Da podsjetimo, cijenu je bitno podigao zahtjev bošnjačke strane za prolaskom supertankera i cruisera u neumski kanal, što je bilo politički motivirano, jer ne postoje nikakvi realni uvjeti za uplovljavanje bilo kakvog većeg broda u taj akvatorij. Svoj optimizam u pogledu ishoda Vlada temelji na procjeni da je moguće uvjeriti Bruxelles da pomognu Hrvatskoj kako bi prometno spojila dio svojeg teritorija razdvojenog Neumom.

 

Potpredsjednik Europske investicijske banke Matthias Kollatz Ahnen objasnio je u travnju prošle godine da ta banka ne želi dati zajam za Pelješki most, s kamatama povoljnijim od komercijalnih te da je za EU bolje rješenje dogovor vlada Hrvatske i BiH o jeftinijem rješenju. Projekti poput Pelješkog mosta, tvrdio je Kollatz Ahen, nisu logični sa stanovišta EU zato što će "i Hrvatska i BiH biti njezine članice". Problem je što će u međuvremenu, dok BIH ne postane članica EU, što se gotovo sigurno neće dogoditi unutar idućih 30 godina, Hrvatska morati riješiti problem nesmetanog prolaska kamiona unutar teritorija EU, tj. svog, bez da oni prelaze na teritorij BIH. Trajekti očito ne mogu biti trajno rješenje, a nisu ni jeftini. "Položeni tunel" s kojim se dosta spekuliralo u javnosti nikad nije niti bio realna opcija već patka puštena kako bi se opstruirao projekt, naime zbog konfiguracije okolnog terena biti bi potrebni kilometrima dugi tuneli ukopani kroz stjenovitu obalu kako bi automobili sišli do podmorja, znatno skuplji od samog tunela pa i mosta.

 

Navodno da mogućnost koridora i dalje nije odbačena, no strateški je interes RH povezati svoj teritorij bez ovisnosti o hirovima Sarajeva i kalkulacija Bruxellesa.

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version