Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Čačić ide u zatvor!

resetke

 

Radimir Čačić ipak ide u zatvor! Ovako se najkraće može opisati vijest koja je danas pristigla iz Mađarske. Naime, Županijski sud u mađarskom gradu Kapošvaru osudio je prvog potpredsjednika hrvatske vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića na godinu i deset mjeseci zatvora.


Preciznije rečeno, Čačić mora provesti u zatvoru 11 mjeseci dok je drugih 11 mjeseci njegove kazne i dalje uvjetno. Ovom odlukom mađarski Županijski sud djelomično je promijenio dosadašnju prvostupanjsku presudu suda na nižoj razini prema kojoj je Radimir Čačić osuđen na 22 mjeseca uvjetne kazne s rokom kušnje od tri godine, i to zbog prometne nesreće koja se dogodila 8. siječnja 2010. godine, a u kojoj su život izgubile dvije osobe mađarske nacionalnosti.


Premijer Zoran Milanović ovako je komentirao vijest o tome da će se Prvi naći iza rešetaka: 'Na žalost u ovom trenutku to ne mogu potvrditi, i mene zanima jako. Kad budem imao točnu informaciju moći ću potvrditi. Bilo bi neodgovorno da sada to komentiram.'

 

U Saboru je Milanoviću HDZ-ov Ante Babić predbacio kako je o Čačićevoj presudi doznao od Reutersa, a ne od 'službi'. Na to je premijer "puknuo":

- Govorite o tome da sam od službi trebao saznati o presudi prvom potpredsjedniku Vlade. Od službi! Kojih? Obavještajnih službi? O presudi mađarskog suda. Pa jeste vi svjesni što govorite? I drugo, ako nisam saznao, a po vama sam trebao saznati, onda te službe na rade svoj posao. A vi ste ih ostavili. Takli ih nismo, takli! Jel' shvaćate logički niz? Da. Mislite da ste u pravu? Dakle, takli ih nismo, međutim srećom nisu te službe tako loše i to nije njihov posao. Njihov posao nije da njuškaju po mađarskim sudovima. Ono što trebam saznati ja ću saznati. Smeta vas što govorim? Evo još minuta i četrdeset. Jer ovo je smisao rasprave u Parlamentu. Ona može biti i gruba i dovitljiva, ali vas smetaju činjenice, ali bogami neće biti tim gore po činjenice.

 

Radimir Čačić nije bio prisutan na suđenju u Kapošvaru. Sud je odredio da nema pravo žalbe na presudu. 

 

update 17:10 

Radimir Čačić upravo je na tiskovnoj konferenciji dao ostavku na sve svoje političke funkcije koje uključuju poziciju prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva. 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version