Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Slobodni! Odbačena teza o postojanju zločinačkog pothvata!

zloic gotovina 271399S1

 

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač su slobodni! I ne samo to, odbačena je u cijelosti teza o postojanju udruženog zločinačkog pothvata, kao i ona o prekomjernom granatiranju!

 

Žalbeno vijeće navelo  je da je raspravno vijeće pogriješilo u iznošenju granice od 200 metara. Raspravno vijeće nema nikakav dokaz koji bi sugerirao granicu pogreške od 200 metara prilikom granatiranja vojnih ciljeva. Nema nikakvog razloga da se radi upravo o toj granici. 

 

Žalbeno vijeće smatra da ne postoji razumo objašnjenje pretresnog vijeća koje bi moglo navesti na zaključak da je postojao udruženi zločinački pothvat za uklanjanje Srba. Djelomično se prihvaća žalba Gotovine i Markača, i poništava se navod da je postojao udruženi zločinački pothvat da se Srbe htjelo uklanjati silom, rekao je sudac Theodor Meron.

 

Žalbeno vijeće ustvrdillo je slijedom toga da Gotovina i Markač nisu bili članovi udruženog zločinačkog pothvata.  Kako su svi ostali navodi tog dijela optužnice proizlazili iz postojanja udruženog zločinačkog pothvata, odbilo je raspravljati o ostalim navodima. 

 

Odlazak civila iz gradova i sela koji bili podvrgnuti legitimnim napadima ne mogu se smatrati prisilnim raseljavanjem civila, reklo je žalbeno vijeće. Ustanovilo je da Gotovina nije napravio nikakav propust za koji bi bio trebao biti kažnjen, i da mu neće izreći presudu na temelju alternatnivnih oblika odgovornosti.

 

Nije utvrđeno da je Markač pridonio kaznenim djelima koje je počinila specijalna policija, niti da  je na nju mogao utjecati. Bilo kakva presuda po alternativnim oblicima odgovornosti bila bi rizična, pa stoga ni Markača neće osuditi na temelju alternativnih oblika odgovornosti.

 

Gotovini poništavaju optužbu za progon, deportiranje i ubojstvo, pljačku i zločine protiv čovječnosti. General Gotovina je oslobođen. Mladenu Markaču se također ukidaju sve točke optužnice. Markač je također oslobođen. Generali se odmah puštaju prema nalogu suca Merona iz pritvora na slobodu

 

U ovom trenutku vladin avion ide po oslobođene generale.  Slavi se diljem Hrvatske. 

 

slavlje

 

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version