Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Potvrđeno: posmrtni ostaci iz Josipdola pripadaju Antoniji Bilić

antonija

 

Na tiskovnoj konferenciji Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu upravo održanoj potvrđeno je kako posmrtni ostaci pronađeni kod Josipdola doista pripadaju Antoniji Bilić.


Potvrđeno je kako su pronađeni posmrtni ostaci ženske osobe dobi između 18 i 20 godina s kojih su uzeti uzorci za DNA analizu. U centru za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić dobili su genomske uzroke članova obitelji – oca, majke i dviju sestara Antonije Bilić – te ih usporedili s genomskim uzorcima bedrene kosti i zubi pronađenih posmrtnih ostataka. Na temelju te usporedbe nedvojbeno je ustanovljeno kako se radi o Antoniji Bilić, potvrdio je Milovan Kubat, voditelj laboratorija za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. 

 

Forenzičari su također proveli DNA analizu kose no na temelju nje nisu mogli ustanoviti identitet žrtve jer nisu raspolagali s dovoljno materijala. 

 

Zbog ubojstva Antonije Bilić već je osuđen Dragan Paravinja koji već služi maksimalnu zatvorsku  kaznu u trajanju od 40 godina u šibenskom zatvoru. 

 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version