Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Obrana generala Gotovine tužila Carlu Del Ponte UN-u

carla del ponte

 

(hina/fizzit) Nakon što su na haškom sudu oslobođeni hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, među brojnim slavljenicima pojavili su se i oni koji konačnim pravorijekom suda i nisu bili zadovoljni. Među njima je bila i glavna haška tužiteljica Carla Del Ponte koja je tom prilikom izjavila kako pravomoćna presuda ne predstavlja zadovoljenje pravde.


Te riječi mogle bi je sada skupo koštati. Naime, obrana generala Gotovine u utorak, 4. prosinca 2012. godine podnijela je prijavu glavnom tajniku Ujedinjenih naroda, Ban Ki-Moonu u sklopu koje je zatražila provođenje istrage protiv nje zbog gore navedene izjave.


Kako navodi branitelj generala Gotovine Luka Mišetić, očekuje se poduzimanje odgovarajućih mjera kojima bi se osigurala buduće suzdržavanje Carle Del Pone od takvih komentara te eventualno ukidanje njenog imuniteta od kaznenog progona kao i njena javna isprika generalu Gotovini.


'Ujedinjeni narodi moraju djelovati odmah kao bi zaštitili Gotovinina temeljna prava i zaštitili ugled uN-a i njegovih sudaca' navodi se u podnesku kojim se sugerira da je Del Ponte svojim izjavama optužila suce za korupciju. U podnesku se također nabrajaju i druge izjave glavne haške tužiteljice koje pokazuju njenu pristranost te nepoštovanje pravila ponašanja, a također se navodi i kako je ona osobno odgovorna za činjenicu da je devet nevinih osoba provelo više od ukupno 40 godina u haškom pritvoru.


Obrana generala Gotovine također je u studenome 2012. prijavila tužiteljicu Del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori zbog njene gore navedene izjave o presudi generalima Gotovini i Markaču.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version