Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Čačić u zatvoru od 17. lipnja

zatvorlisice

 

Konačno! Bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Radimir Čačić trebao bi 17. lipnja ove godine početi izdržavati zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometnog udesa u Mađarskoj u siječnju 2010. u kojem su živote izgubile dvije osobe. Prvih mjesec dana Čačić će izdržavati u zagrebačkom Remetincu, a naknadno će se odlučiti u kojoj kaznionici će boraviti tijekom ostatka svoje kazne, ovisno o njegovom ponašanju tijekom prvog mjeseca. Odlučio je Županijski sud.


Sud je također odlučio kako Radimir Čačić može tražiti prijevremeni otpust nakon isteka najmanje polovice propisane kazne od 22 mjeseca. Osim zatvorske kazne također mu je određena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.


Podsjetimo, sud u Mađarskoj donio je 14. studenoga 2012. pravomoćnu presudu nakon koje je Čačić dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministara gospodarstva Republike Hrvatske.


Okupljenim predstavnicima medija je povodom vijesti o skorašnjem odlasku iza rešetaka kratko izjavio: 'Došlo je vrijeme i nema smisla odlagati.'

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version