Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

U srijedu u 12:00 objava konačnih rang lista za upis na preddiplomske studijske programe

studiraxx

 

U srijedu, 17. srpnja 2013. u 12:00 bit će objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.

 

Svaki kandidat koji je prijavio studijske programe na svom korisničkom profilu na službenoj nacionalnoj stranici za prijave može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ Da i upisni broj. Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za kojeg je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

 

Ako se kandidat ne pojavi na upisu za onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa fakultet mu može naplatiti oportunitetne troškove. Zbog toga je izuzetno važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do srijede, 17. srpnja 2013. u 11:59 izbrišu sve one studijske programe na kojima nikada ne bi htjeli studirati (npr. zato jer nisu za njih zainteresirani ili zato jer ne žele na njima studirati zbog previsoke cijene školarine). Drugim riječima, na kandidatovoj konačnoj listi prioriteta moraju ostati samo oni studijski programi koji kandidata interesiraju i koje je spreman upisati.

 

Na broj 1 liste prioriteta treba staviti onaj studijski program kojeg kandidat najviše želi.

 

Svoju osobnu listu prioriteta nije potrebno potvrđivati TAN brojem niti na bilo koji drugi način. Ona će se objavom konačnih rang lista smatrati konačnim odabirom kandidata.

 

Svim budućim studentima želimo puno sreće kod konačnih rezultata te u daljnjem akademskom životu. 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version