Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Komentari i kolumne

32000 branitelja s PTSP-om vrijeđaju jedino Matić i Glavašević

maticglogoski

 

Sada branitelji imaju PTSP, Frede, pa zar on nije lažan? Nije li to ona bolest koju je vaš zamjenik stavio rukama pod navodnike? A sad Glogoški vrijeđa oboljele od PTSP-a time što vas je pitao kako vam to PTSP dolazi i odlazi po potrebi?

 

Fredu Matiću se mora priznati jednu stvar. Majstor je medijskog spina i PR-a. Jučer je uspješno optužio Glogoškog da vrijeđa oboljele od PTSP-a, iako je uvreda bila upućena samo Fredu, koji boluje tek od narcisoidnosti. Braniteljski prosvjed počeo je upravo zbog uvrede koju je braniteljima oboljelim od PTSP-a uputio pomoćnik ministra branitelja, Bojan Glavašević. Koji sam nikad nije bio branitelj, ali je postavljen kao pokazni Glavašević – kako bi prostituirajući prezime svoga oca, vukovarskog ratnog reportera, prodavao Documentu pod bubrege. On se na tribini te udruge, osnovane uglavnom za borbu protiv svih koji su sudjelovali u oslobađanju Hrvatske, što bi inače bilo dovoljan razlog da ga se smijeni u kojoj drugoj državi, zapitao kako to da Srbi nemaju PTSP, odnosno rekao kako je PTSP izmišljotina. To, naravno, nije istina – PTSP je i te kako ozbiljna i neizlječiva bolest, koja itekako utječe na radnu sposobnost, sposobnost učenja i usvajanja novih znanja, i na sposobnost funkcioniranja unutar obitelji ili radne sredine. A Srbi, jasno, imaju PTSP, samo im ga njihova država ne priznaje kao bolest.

 

Upravo je ta uvreda bila okidač braniteljskih prosvjeda jer je ljudima dojadilo da se po njima pljuje. Naročito im je zasmetalo da jedini sin branitelja koji je dobio posao temeljem toga što mu je otac bio branitelj sudjeluje u kampanji laži – jedna od raširenijih laži o braniteljima je da njihova djeca imaju prednost pri upisu na fakultete i pri zapošljavanju. Takvu prednost nemaju niti branitelji, a kamoli njihova djeca. Osim jasno malog Glavaševića koji je kao i Fred trojanski konj u braniteljskim vodama. Cinizam je bio tim veći što je Fred sam temeljem 80 % invalidnosti, koju je “vratio” kad je postao ministar i time priznao da je varao, a to predstavio javnosti kao moralni čin, a ne kao kriminal što jest, stekao stan na koji nije imao pravo i mirovinu na koju nije imao pravo. A sve to temeljem PTSP-a, kojeg očito nije imao. Da stvar bude gora, na PTSP se može dobiti najviše 30 % invalidnine, a Fred nikad nije objasnio otkud mu ono do 80. Da nikad nije ranjavan se pouzdano zna, no on već mjesecima traži od Glogoškog da objavi svoj ratni put, dok svoju invalidnost i kako ju je dobio mimo svih propisa i pravilnika ne objavljuje. Iako ga ima na stolu. Kad je već objavio sva primanja njega i supruge zajedno, i sve podveo pod mirovinu Glogoškog, mogao bi i ratni put, zar ne? Ionako ga za zakon o zaštiti privatnosti nikad nije bilo briga. Okolnosti ranjavanja Glogoškog dobro su poznate, a ratni put do ranjavanja dobro znaju njegovi suborci. Fredov ratni put je pak vrlo kratak, mjesec i pol dana, a zatim je preselio u Zagreb.

 

Glogoški je rekao: “Ne znam koliko ozbiljno možemo shvatiti dopis ministra Matića koji smo zaprimili s obzirom na to da on boluje od PTSP-a, ovisno o potrebi, nekad više, nekad manje.” Uvreda je bila upućena Fredu, jasno, ne braniteljima koji boluju od PTSP-a, s obzirom na to da je PTSP trajno stanje, dakle poremećaj osobnosti kao posljedica traumatičnih okolnosti koji je apsolutno neizlječiv, a Fredu je otišao kao rukom odnesen. No stvar je jasna: Ako Fred boluje od PTSP-a, onda nikako ne može biti ministar. Nema radnu sposobnost. Ako ne boluje od PTSP-a, onda je primjedba Glogoškog posve na mjestu. Kao što Glogoškom ne mogu narasti nove zdrave noge, tako Fredu nije mogao otići PTSP, ako ga je ikad imao. Fredovim PTSP-om se treba baviti tužiteljstvo i istražni organi, kao i svim lažnim invalidima, a ne javnost. Međutim, nitko u javnosti ne potencira to pitanje. A radi se o više nego očitom slučaju zloupotrebe braniteljskih prava.

 

Lukavi Fred je na to u svom plačljivom stilu (za takve ljude postoji izraz koji neću ovdje navesti) odgovorio: “U logoru sam prošao stvari koje ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Iako sam na njihove uvrede navikao, neću uzvratiti na osobnoj razini, kako to oni neprekidno čine, no svojom izjavom Glogoški je uvrijedio i 32 000 branitelja s utvrđenim PTSP-om. Gdje su sada silne udruge branitelja oboljelih od PTSP-a, zašto šute”. Kad god ga se prozove za zloupotrebu prava, za lažnu invalidnost, za grabež nezasluženih privilegija, uključujući – što je stvarno dno dna – medalju koja se daje samo najteže ranjenima – Fred odgovara “ali znate, ja sam bio u logoru, meni je bilo teško”. Pa znam i drugih ljudi koji su bili u Vukovaru i logoru pa nisu dobili invalidnost, stan od sto kvadrata, niti su nakon logora otišli u Zagreb stricu Njavri u ministarstvo grebati se za činove i status! Nastavili su ratovati do zadnjeg dana! Do Oluje! Ne i Fred.

 

Fredova komunikacija je sramotna, bazirana na samosažaljenju, pljuvanju suboraca, primitivnim manipulacijama, i daleko bi nas odvelo medijski rat protiv branitelja u Savskoj, koji za razliku od Freda imaju očajan PR, ali vrlo uspješna u dijelu javnosti, secirati od početka. Nevjerojatno je kako taj čovjek uspije sve izokrenuti u svoju korist, igrajući na kartu samosažaljenja. Teško je vjerovati da je takav cendravac ikad mogao ratovati bilo gdje! Nije ni čudno da ga je njegov zapovjednik u ratu Marko Babić prezirao pa ga u jednom TV sučeljavanju umalo i namlatio. Ne samo što je, što je ispod svake kritike, objavio primanja Glogoškog, nego stalno jamra koliko koštaju WC-i, režije za kuću u kojoj najteži invalidi spavaju, nema tog niskog udarca kojeg neće iskoristiti protiv svojih bivših suboraca, čije bi interese trebao štititi, no ne samo da on to ne radi. Valjda je svima nakon svega oko Savske jasno da je Fred doveden samo zato da bi posve uništio branitelje kao bilo kakvu političku snagu, difamirao ih, prikazao kao ono što je on sam: grebatore i lupeže. Tako je uspio i jednu uvredu upućenu sebi prezentirati kao uvredu upućenu oboljelima od PTSP-a. A i dalje ne objašnjava ima li PTSP ili ne, i kako mu se on aktivira i deaktivira po potrebi. Dok to ne objasni, nema pravo tražiti od Glogoškog bilo kakva objašnjena o bilo čemu.

 

Izvor: dnevno.hr 

 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version